LUNCH
keuken open voor lunch van 12 uur tot 16 uur
KEUZE UIT; STOKBROOD, WALDKORN OF WITBROOD
ons brood wordt gemaakt met katwijks desem. dat is een gistsoort die specifiek en alleen in katwijk wordt gecultiveerd door onze bakker den dulk. ontwikkeld in de 400-jarige vuurtoren aan de kust van katwijk
BROODJES
GEROOKTE ZALM 13.50
MET KRUIDENKAAS, KAPPERTJES, SLA, TOMAAT EN DRESSING
RUNDERCARPACCIO 13.50
MET PREI, PAPRIKA, KAPPERTJES, GEROOSTERDE PEPITA’S, PARMEZAANSE KAAS EN “JILLS” CARPACCIODRESSING
BROODJE BRIE & SPEK 10.75
met romige brie gebakken spek, walnoten, rucola, zongedroogde tomaat en honing
BROODJE TONIJNSALADE 8.75
met huisgemaakte tonijnsalade van tonijn, mosterd, kappertjes en fris appeltje
BROODJE gezond 7.75
met ham, kaas, tomaat, rauwkost, gekookt ei, sla en dressing
CLUBSANDWICH KLASSIEK 12.50
MEERLAAGSE SANDWICH MET GEROOKTE KIP, KOMKOMMER, TOMAAT, SPEK, SLA EN KERRIEMAYONAISE
HOLLANDSE TOSTI 5.75
MET HAM EN KAAS UIT DE OVEN
ITALIAANSE TOSTI 6.50
SALAMI, KAAS, TOMAAT EN PESTO, UIT DE OVEN
KOUDE LUNCHGERECHTEN
ROKERIG VIS DUO 16.50
Gerookte Boschy paling met toast en een bonbon van gerookte zalmfilet met wasabi
PASTA VITELLO TONATO 14.50
heerlijke koude salade met zongedroogde tomaatjes, prei, gebraden kalfsvlees en pijnboompitjes, uiteraard met huisgemaakte tonijnmayonaise
BROOD MET SMEERSELS 7.50
VERS GEBAKKEN BROOD MET TOMATEN TAPANADE, KRUIDENBOTER EN AIOLI
WARME LUNCHGERECHTEN
12-UURTJE 12.50
STOKBROODJE GEZOND, SNEETJE BROOD MET RUNDVLEESKROKET EN KOPJE SOEP VAN DE DAG
BROODJE ROSKAM 9.75
krokant broodje, ijsbergsla, gebakken spek, joppiesaus. gegarandeerde katwijkbinse lekkernij
TWEE KROKETTEN MET BROOD ( ook vegetarisch + 0.75) 8.75
PATAT IPV BROOD 9.75
STOKBROODE PIKANTE KIP 12.50
UITGEHOLD STOKBROOD MET GEBAKKEN KIP, CHAMPIGNONS, PAPRIKA EN PREI. iN EEN SAUS VAN ROOM, CURRY EN EEN PEPERTJE.
UITSMIJTER 11.50
UITSMIJTER met ham, kaas of spek, uiteraard op bruin of witbrood<
met spek erbij + 1.25
LUNCHDUO 9.25
kroket met brood en mosterd en een kop huisgemaakte boerentomatensoep
PIZZA MARGHERITA
de Italiaanse topper, vegetarisch me tomatensaus, kruiden en zachte mozzarella, op een krokante bodem
– 22 cm 8.75
– 29 cm 10.25
– extra topping, chorizo, mozarella, ham of uien + 1.00 p/t
BOERENTOMATENSOEP 6.75
GEMAAKT DOOR DE CHEF, UITERAARD RIJK GEGARNEERD MET BALLEN
SALADE
CAESAR SALADE MET GEROOKTE KIP 14.50
UITGEBAKKEN SPEK,CROUTONS, PARMEZAANSE KAAS EN ROMIGE MOSTERDDRESSING
GEITENKAASSALADE 14.50
(VEGETARISCH ZONDER SPEK) Salade met geitenkaas, walnoten, spek, prei en honing-mosterd dressing
katwijk binse burgers
KBB EEN KATWIJK BINSE BURGER 16.50
100% RUNDVLEES, (licht rosé) MET GEBAKKEN SPEK, TOMAAT, UI, AUGURK EN ROSKAMSAUS. MEDIUM GESERVEERD OP BRIOCHE BROODJE MET FRITES EN SALADE
ROSKAM BURGER 16.50
100% RUNDVLEES, MET GESMOLTEN GEITENKAAS, RUCOLA, TOMAAT, SPEK EN HONING-MOSTERDMAYONAISE OP EEN BRIOCHE BROODJE
VEGETARISCHE BURGER 16.50
VEGETARISCHE BURGER UIT DE BOLLENSTREEK, GESERVEERD MET SLA, TOMAAT. KOMKOMMER EN SAMBASAUS
katwijks desem brood
De smaak van Katwijk vastgelegd in brood. Brood gemaakt door Bakker Den Dulk. Hiervoor gebruiken zij een unieke desem
die ontstaan is in de 400 jaar oude Vuurtoren van Katwijk.
ZOET EN ZO
GEWOON EEN KOPJE KOFFIE OF CAPPUCCINO, MAAR OOK EEN WARME CHOCOMEL MET OF ZONDER SLAGROOM EN DAN VERGEZELD MET EEN PUNTJE APPELTAART, DOE GEK EN NEEM ER SLAGROOM OP!